Endüstriyel Uygulamalar

İçme, Kullanma ve Proses suyu arıtımında güvenilir teknolojiler,

A.O. Smith gerek içme gerekse kullanma ve proses suyu temini amacıyla sizlere ihtiyaç duyduğunuz, su arıtma üniteleri projelendirmektedir. Endüstrinin kaliteli ve özel su ihtiyacı ancak doğru şekilde şartlandırılan ve hazırlanan sularla karşılanabilmektedir. A.O. Smith uzun yıllara dayanan uzmanlık ve tecrübesi ile bu suların şartlandırılmasında müşterilerine en kaliteli ve ekonomik çözümleri sunar. Tüm bu süreç şartlandırılacak suyun analizi ile başlar ve prosesin gerçek anlamdaki ihtiyacının tespit edilmesinden sonra ileriye dönük düşük işletme maliyetleri göz önünde bulundurularak projelendirilir.

İşletmenin ihtiyaçlarına göre Su Yumuşatma Sistemleri, Klor Dozajlama, UV Fltreleme, Ultrafiltrasyon, Deiyonizasyon, Aktif Karbon Filtrasyon, Kum Filtrasyon, Deniz suyu arıtma, Kuyu suyu arıtma, Ters Osmoz gibi seçenekler sunulabilir. Montaj ve işletmeye alma aşamalarından sonra A.O. Smith’in konusunda uzman kadrosu bu sistemlerin tüm eğitimlerini vererek, sistemin en optimal seviyede kullanılmasını temin eder ve satış sonrası hizmetleri ile süreci destekler.

Atık su arıtma sistemleri;

Evsel ve Endüstriyel atık su arıtma biyolojik, kimyasal ve fiziksel arıtma yöntemlerinin ayrı ayrı yada karma şekilde kullanıldığı, atık suyun geri kazanımı yada bertaraf edilmesi gerektiği yerlerde kullanılır. Çoğunlukla kirlilik yükü ve çevre kirliliğine etkisi bakımından endüstriyel atık su arıtımı özel uzmanlık ve deneyim isteyen bir işlemdir.

Sanayi tesisleri, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri gibi kuruluşların üretim prosesleri sonucu oluşan atık suları geri kazanmak veya bertaraf etmek için kullanılan yöntemler A.O. Smith mühendislerinin sahip olduğu deneyim ve üretim teknolojisi ile atık suyun özelliklerine göre, farklılıklar gözetilerek tasarlanmakta ve projelendirilmektedir.

Gri su arıtma sistemleri;

Duş, küvet, spa, banyo lavabosu, çamaşır makinesi, çamaşır leğenleri gibi kullanım alanlarından gelen ve içerisinde biyolojik atık içermeyen atık sudur. Bulaşık makinesi , mutfak ve banyo lavabolarından gelen sular ise içerisinde daha yüksek oranda yağ, kimyasal ve organik maddeler barındırdığından gri su olarak adlandırılır. Gri suyun miktarı dış etkenlere bağlı değildir, yani hava koşulları nasıl olursa olsun kişisel hijyen ihtiyacından dolayı gri su sürekli oluşur. Gri su, evlerde kullanılan şebeke suyunun kimyasallarla kirlenmesiyle oluşur. Gri Su Sistemleri, bu alanlardan çıkan suların toplanması, arıtılması ve bazı durumlarda dezenfeksiyonun yapılması için kullanılan sistemlerdir. Bu sistemlerin ana komponenti, MBR (Mebran Bio Reaktör) Teknolojisidir.

GRİ SU SİSTEMİ İŞLEVLERİ;

Gri su geri kazanımının başlıca amacı, Dünyamızda hızla tükenen su kaynaklarının tekrar kullanılabilmesidir. Geri kazanılan gri su Tuvalet sifonları bahçe sulama araç yıkama v.b. alanlarda kullanılabilmektedir.

  • Bahçe ve tarımsal sulama
  • Tuvalet rezervuarları
  • Süs havuzları
  • Arıtım teknolojisine bağlı olarak çamaşır yıkama

Yağmur suyu toplanma sistemlerinin aksine, gri su geri kazanımı mevsime ve yağış değişimine bağlı değildir ve devamlı güvenilir su kaynağıdır. Bunun sonucu olarak, gri su toplama tesisi için gereken depolama hacmi yağmur suyu toplamak için gerekli olan depolama hacmine göre çok küçüktür.